Author: GPblog

De GPblog Grand Prix van Monaco quiz

Knowledge quiz
Questions 10
Criteria 70% to pass
Difficulty Hard
Play as logged
user
Get stats, badges and other cool features
(after login you will be redirected back to this page)

Play with friends competition
in real time
Online quiz competitions for the best score
Challenge your friends in real time
Create a competition of this quiz and see who of your friends gets the highest score. Share it, engage your friends and challenge them in real time to get the best score. Learn more about quiz competitions
Written in: Dutch (Nederlands, Vlaams)

De Triple crown bestaat uit drie races waaronder de GP van Monaco. Welke twee andere races hoor te winnen voor de triple crown?

Ayrton Senna voelde zich als een vis in het water in Monaco en de Braziliaan heeft nog steeds het record van de meeste overwinningen in het prinsdom. Maar hoeveel overwinningen wist Senna achter elkaar te pakken?

In 2018 deed Charles Leclerc als Monegask die meedeed aan de Grand Prix van Monaco. Wie was voor hem de laatste coureur die in Monaco zijn thuisrace reed.

In 2015 had Verstappen een mega crash op het circuit van Monaco nadat hij op de achterkant van Romain Grosjean knalde. In welke bocht belandde hij vervolgens in de muur.

Tijdens de podiumceremonie van 2018 was het Daniel Ricciardo die op de hoogste plank stond, maar uiteindelijk trok Vettel de meeste aandacht. Waarom?

De Grand Prix van Monaco van 1996 gaat de boeken in als de Grand Prix waarbij de minste wagens wisten te finishen. Hoeveel wagens kwamen daar uiteindelijk over streep?

Een van de bekendste bochten op het circuit is rascasse, maar hoe komt deze bocht aan zijn naam?

Na Tabac heb je tegenwoordig de dubbele ‘’piscine’’ chicanes, maar deze bochten combinatie bestond niet in de oorspronkelijke layout. In welk jaar werd de dubbele chicane aan het circuit toegevoegd?

Red Bull Racing heeft een vaste traditie als een van hun coureurs de Grand Prix van Monaco wint. Welke traditie is dit?

In 2006 zorgde Michael Schumacher voor veel controverse door zijn wagen in rascasse te parkeren tijdens de kwalificatie. Welke coureur was hier uiteindelijk de dupe van?

Results of quiz competition

  Results

SHARE with your friends

Your result of the quiz

Your result of the survey


Comments

Quiz results

Survey results

Share with friends


or