Author: GPblog

De GPblog Lewis Hamilton Quiz

Wat weet jij over deze ''GOAT in making''?

Knowledge quiz
Questions 10
Criteria 60% to pass
Difficulty Normal
Play as logged
user
Get stats, badges and other cool features
(after login you will be redirected back to this page)

Play with friends competition
in real time
Online quiz competitions for the best score
Challenge your friends in real time
Create a competition of this quiz and see who of your friends gets the highest score. Share it, engage your friends and challenge them in real time to get the best score. Learn more about quiz competitions
Written in: Dutch (Nederlands, Vlaams)

Max Verstappen en Lewis Hamilton kwamen elkaar vaak tegen op de baan tijdens de Australische Grand Prix. Welke inmiddels bekende bijnaam kreeg Verstappen van de zesvoudige wereldkampioen?

Het scheelde niet veel, of Hamilton was in 2008 geen wereldkampioen geworden. Tijdens laatste race in Brazilië wist Lewis Hamilton in de laatste bocht het kampioenschap van Massa af te pakken. Welke coureur haalde hij daarvoor in?

Tijdens de Grand Prix van Maleisië in 2016 viel Hamilton uit terwijl hij aan de leiding lag. Wat was de reden dat Lewis zijn race vroegtijdig moest beëindigen?

Hamilton racet tegenwoordig met nummer 44, maar dat is niet altijd het geval geweest. Sterker nog, de Brit heeft redelijk wat racenummers gehad. Welk van de onderstaande nummers heeft de Brit NIET gebruikt.

Onder Lewis zijn entourage behoren ook zijn pitbulls. Hoe heten beide honden van Hamilton?

Lewis Hamilton zijn talent was al zichtbaar in zijn rookie season. De Brit heeft nog steeds het record van meeste overwinningen tijdens zijn debuutseizoen, maar hij deelt dit record met een andere coureur. Welke coureur is dit?

Lewis Hamilton maakte in 2018 zijn muziekdebuut als ‘’mystery singer’’ op een plaat van een bekende popartiest. Welke artiest was dit?

Naast Lewis, racet ook zijn broertje Nicolas Hamilton op professioneel niveau. In welke raceklasse is hij momenteel actief?

Nadat Hamilton in 2008 het kampioenschap pakte, werd hij tijdens de eerste race in 2009 gediskwalificeerd. Wat was hiervoor de reden?

Als kind had Lewis ook passie voor onder andere honkbal, basketbal en natuurlijk voetbal. Met welke Britse topvoetballer speelde Hamilton vroeger samen bij dezelfde club?

Results of quiz competition

  Results

SHARE with your friends

Your result of the quiz

Your result of the survey


Comments

Quiz results

Survey results

Share with friends


or