Author: GPblog

De GPblog Nederlandse Grand Prix Quiz!

Test jouw kennis over de Nederlandse GP met vragen uit het heden en verleden!

Knowledge quiz
Questions 10
Criteria 70% to pass
Difficulty Hard
Play as logged
user
Get stats, badges and other cool features
(after login you will be redirected back to this page)

Play with friends competition
in real time
Online quiz competitions for the best score
Challenge your friends in real time
Create a competition of this quiz and see who of your friends gets the highest score. Share it, engage your friends and challenge them in real time to get the best score. Learn more about quiz competitions
Written in: Dutch (Nederlands, Vlaams)

Een van de argumenten die tegenstanders gebruikten tegen de komst van de Nederlandse Grand Prix was dat het leefgebied van bedreigde diersoorten werd aangetast. Wat waren de twee bekendste dieren?

Zandvoort staat inmiddels bekend om de verkante bochten, maar wie kwam als eerste met het idee om het circuit te verkanten zodat het aantal inhaalmogelijkheden verbeterd zou worden?

Tijdens de Grand Prix van Zandvoort in 1979 zorgde de Canadees Gilles Villeneuve voor een enorm spektakel door op drie wielen terug te rijden naar de pitstraat. Wat was hiervan de oorzaak?

Hoeveel jaar heeft het geduurd voordat de Nederlandse Grand Prix weer officieel op de Formule 1 kalender stond?

Door de verkanting van de Arie Luyendijk bocht is deze in een klap bekend geworden, maar vroeger had deze bocht nog een andere naam. Welke was dat?

Jan Lammers is tegenwoordig de directeur van de Nederlandse Grand Prix en de coureur, maar hij heeft vroeger zelf nog op het oude Zandvoort. Wat was de laatste Nederlandse Grand Prix voor de geboren Zandvoorter?

Na de kaartverkoop probeerden veel mensen hun kaarten voor woekerprijzen op internet door te verkopen. Toch waren de ticket uit zichzelf ook al niet goedkoop. Wat was de duurste ticket in de reguliere verkoop?

Welke coureur heeft momenteel de snelste ronde op circuit Zandvoort gereden in een Formule 1 wagen?

Zandvoort heeft door de jaren heen verschillende configuraties gehad en daarmee dus ook verschillende bochtnamen gekend. Welk van de onderstaande bochtnamen heeft Zandvoort niet gekend?

Welke Nederlandse coureur heeft als laatste aan de Grand Prix van Zandvoort deelgenomen?

Results of quiz competition

  Results

SHARE with your friends

Your result of the quiz

Your result of the survey


Comments

Quiz results

Survey results

Share with friends


or